alles voor de doka
Heiland producten
  • © 2005-2020 Erwin Puts Contact Me 0

Heiland producten

firmenlogo_von_heiland-website


Dit is de sectie waar je alle Heiland producten kan zien. Bestellen kan ook: stuur een email met de gewenste info naar: erwinputs@kpnmail.nl
De analoge fotografie beleeft momenteel weer een opleving.
Er zijn meer dan vijftig websites en blogs die alleen maar over film (niet de cinema film maar de foto-film) praten en het gebruik ervan aanprijzen.
Veel van die sites vertellen dingen die helemaal niet meer kloppen en de films die worden aangeprezen zijn vaak voorraad films uit de cinema magazijnen. Die filmrollen worden nauwelijks meer gebruikt, nu bijna alle filmmakers overgestapt zijn op de digitale manier van vastlegging en bewerking.
Veel kennis is er niet meer over de traditionele manier van fotograferen.
Een doka is nodig en wie heeft die nog?
De klassieke badkamer versie is allang niet meer aktueel. Gebruikte vergroters, vaak nog bijna nieuw en heel stabiele en robuust, kun je voor weinig geld kopen op een van de vele internet sites.
Heiland is een klein bedrijf in Wetzlar, Duitsland, dat al vele jaren slimme en handige producten voor de liefhebber maakt.
Wie vroeger nog met het Zonesysteem werkte, kwam er niet uit zonder densitometer. Heiland maakt een paar versies.
Filmontwikkeling, zeker met de langere tijden die vaak nodig zijn voor de verdunde (compenserende) ontwikkelaars vraagt om een betrouwbaar apparaat waarmee je nauwkeurig tijd en kiemritme kan vastleggen. Handig als je veel experimenteert of intussen wat anders wil doen. Heiland heeft een filmontwikkel machine, de TAS.
Het ne plus ultra is natuurlijk de doka lamp en de doka computer. De dokalamp is een LED apparaat dat zowel natuurlijk zonlicht nabootst als rood licht. Het eerste is handig als je de afdrukken wil bekijken zoals ze zijn bij daglicht en het tweede is handig voor het werken in de doka. De Splitgrade module is er voor veel vergroter types en combineert een negatief analyzer met een papiergradatie module. Het apparaat kan ook gekoppeld worden aan een LED lamp voor de vergroter. Zo voorkom je heet worden van de vergroterkop en lampenslijtage.

Brochure staat hieronder als download

Brochure 2018